Web Forum
Dragi posjetitelji dobrodošli na forum za sve,nadam se da ćete postati naši članovi klikom na register.

Voziti u trudnoći ili ne?

Go down

Voziti u trudnoći ili ne?

Postaj by Admin Marijo on pet oľu 27, 2009 1:32 pm

Voziti u trudnoći ili ne? Ta se dvojba nametnula mnogim budućim majkama. No, nema razloga da ne vozite – osim prije kraja trudnoće, kada zbog veličine trbuha ne možete sigurno sjediti za upravljačem. Jedini je uvjet da se držite nekih pravila. Najvažnije je pravilo da trudnice uvijek moraju biti vezane sigurnosnim pojasom.

Često je pitanje budućih majki zašto bi koristile pojas ako zbog njegove upotrebe postoji rizik za dijete. Sigurnosni pojas štiti, prije svega, majku, a i etička i medicinska pravila nalažu da je život majke važniji od života još nerođenoga djeteta. Čak i da se ne poštuje taj princip, u slučaju smrti majke, dijete nema gotovo nikakve šanse za preživljavanje.

Volvo je o tome proveo mnoga istraživanja – razvio je čak i lutku-trudnicu za testiranje – a ta istraživanja pokazuju da je najbolja zaštita za trudnu ženu i njezino nerođeno dijete kada je majka vezana trotočkovnim sigurnosnim pojasom, ali u potpunosti pravilno. Istraživanje Sveučilišta Utah, provedeno na uzorku 322.704 trudnica, pokazalo je, pak, kako je rizik da će izgubiti dijete za žene koje ne koriste sigurnosni pojas, a doživjele su prometnu nezgodu, 2,8 puta veći nego u onih koje koriste pojas. Mogućnost prijevremenog porođaja veća je 1,3 puta.

Stoga, trudnicama preporučujemo da uvijek koriste sigurnosni pojas, ali pravilno postavljen. Nužno je i regulirati svoju udaljenost od volana, pa ni zračni jastuk neće ugroziti dijete. Prilagodite visinu i dubinu upravljača tako da možete bez problema upravljati automobilom, ali i smanjiti mogućnost udarca abdomenom u volan.

Kombinacija pojasa i jastuka najbolja je za sigurnost, ali potrebna je udaljenost od jastuka minimalno 25 cm. To je problematično za trudnice nižeg rasta, jer ako se dovoljno odmaknu, ne mogu dosegnuti papučice, te se njima i onima u posljednjim tjednima trudnoće ipak preporučuje da same ne voze.

_________________

If love is just a thing you were
than tell me what ’ll sad you free
hey I’m not scared now hey I’m not scared now
avatar
Admin Marijo
Admin
Admin

Broj postova : 2958
Age : 27
Lokacija : Somewher on Planet Earth
Raspoloženje :
Drzava/Country : Hrvatska
Reputation : 7
Registration date : 06.07.2008

Korisnički profil http://marijowebzone.biz

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.